Allergie

Wat is allergie

Allergie is een (eigenlijk verkeerde) reactie van het immuunsysteem op stoffen die bij de meeste andere mensen geen reactie oproepen. Deze stoffen komen binnen via de luchtwegen of via de huid, waarna het immuunsysteem deze stoffen onschadelijk probeert te maken met een soms 'overdreven' reactie.

Allergie veroorzakende stoffen zijn onder meer stuifmeel, huidschilfers van dieren, schimmelsporen en voedselbestanddelen.

Bekende klachten die kunnen optreden zijn onder meer huiduitslag, jeuk, branderige ogen, niesaanvallen, loopneus, ademnood en maagklachten.

Hooikoorts is een vorm van allergie die apart staat beschreven.

Vanuit het oogpunt van 'levensenergie' of 'energiebanen' (acupunctuur) kun je een allergie zien als een overgevoeligheid van extern aanwezige substanties of van omgevingsfactoren op jouw energiesysteem. Vanuit deze gedachte kunnen ook klachten ontstaan die in eerste instantie niet zo snel aan allergie doen denken, zoals hoofdpijn, spierpijn, gewrichtspijn, infectiegevoeligheid, slaapproblemen, onrust, agressiviteit, leerproblemen, concentratieproblemen, paniekaanvallen en depressies.

Aanpak van allergie

Allergie is een (eigenlijk verkeerde) reactie van het immuunsysteem op stoffen die bij de meeste andere mensen geen reactie oproepen.
De essentie van de aanpak bestaat er daarom uit, dat het immuunsysteem wordt geleerd, dat deze stoffen voor het lichaam volkomen ongevaarlijk zijn. Hiervoor zijn verschillende technieken uit NLP en EFT ter beschikking.

Ga terug naar de vorige pagina