Roken (stoppen met roken)

Roken is slecht voor de gezondheid

Misschien geeft je het niet toe, maar dat roken ongezond is weet je waarschijnlijk al lang. Daar hoeven we dus verder niks meer over te zeggen.
Er zijn wel wat zaken te melden over roken die niet zo algemeen bekend zijn:
  • Mensen die roken hebben (gemiddeld) meer stress dan niet-rokers. Bovendien beginnen de afkickverschijnselen (onrustige gevoelens) al zo'n 30 minuten na het roken van je laatste sigaret. Door een sigaret op te steken verminderen de afkickverschijnselen waardoor het lijkt alsof een sigaret rustgevend is...
  • Hetzelfde geldt voor het concentratievermogen. Niet-rokers kunnen zich (gemiddeld) beter concentreren dan rokers...
  • Een sigaret bevat veel suikers. Naast de verslavende werking van nicotine krijg je tevens te maken met de verslavende werking van suiker...
  • Toename van gewicht als gevolg van het stoppen met roken is hooguit twee tot drie kilo. De rest wordt veroorzaakt door andere factoren.

Roken en stoppen, wat doet het met je

Als je wilt lezen over wat roken allemaal te weeg brengt, klik dan hier.
Als je wilt weten wat er fysiek gezien allemaal gebeurt als je stopt, klik dan hier.

Roken is een verslaving

Roken is niet alleen een lichamelijke verslaving. Roken is vooral ook een geestelijke verslaving. We hebben het gevoel 'niet zonder te kunnen'. Na het eten wordt 'gezellig' nog een sigaretje gerookt. Je hebt allerlei verbindingen gelegd met de sigaret. Kopje koffie en sigaret, groepje vrienden en sigaret, avondeten en dan een sigaret, vergadering en eerst een sigaret, seks en een sigaret, gezelligheid en een sigaret enzovoorts. Het is de combinatie van lichamelijke verslaving en geestelijke verslaving die het zo moeilijk maakt om met het roken te stoppen.

Stoppen met roken en CaCoach

Stoppen met roken wordt een stuk eenvoudiger indien je de emoties, die verbonden zijn met het roken, kunt loslaten.
Onder de naam CaCademy organiseren wij workshops waarin wij ingaan op het VRIJ zijn van roken. In deze workshop benoemen we de diverse emotionele aspecten die een rol spelen bij het roken. Je leert hoe je met behulp van EFT deze emotionele aspecten kunt aanpakken.
Als de emoties dieper zitten of het loslaten van de sigaret wel heel moeilijk blijkt te zijn kunnen door middel van één-op-één sessies met behulp van NLP, EFT of Hypnose dieperliggende gevoelens en overtuigingen worden losgelaten.
Ga terug naar de vorige pagina