Relatiebegeleiding

Waarom relatiebegeleiding

Soms loopt een relatie niet helemaal geweldig. Soms heb je een beetje hulp nodig om een uitgedoofde relatie weer wat leven in te blazen.

Misschien praten jullie niet zo veel of begrijpen jullie elkaar niet zo goed en kan het nodig zijn om daar wat begeleiding in te krijgen.

Wellicht heb je een relatie waarvan je het gevoel hebt, dat die verkeerd dreigt te gaan en wil je de mogelijkheden onderzoeken die er zijn om je relatie te redden.

Wacht in ieder geval niet tot het laatste moment om je relatie aan te pakken.
Problemen in de relatie gaan zelden 'vanzelf' over. Ze hebben eerder de neiging om steeds groter te worden.

Coaching en relatiebegeleiding

Samen gaan we op zoek naar antwoorden, verbeteringen en oplossingen.

Hierbij zullen we niet alleen problemen in de relatie tegenkomen. Ook persoonlijke issues kunnen een belangrijk stempel zetten op het functioneren van de relatie.
Deze persoonlijke issues hebben niet altijd direct te maken met de bestaande relatie. Vorige relaties of gebeurtenissen uit een ver(der) verleden kunnen ook hun sporen hebben achtergelaten.

Dit vergt niet alleen een aanpak die op de relatie is gericht, maar soms ook op de persoon.

De benadering die wij daarvoor gebruiken is een mix van Emotionally Focussed Couples Therapy (EFCT) voor de relationele problematiek, en technieken uit onder meer NLP en EFT om de meer persoonlijk gerichte thema's aan te pakken.
Ga terug naar de vorige pagina