Huiduitslag

Wat is huiduitslag

In algemene zin is het een niet aangeboren, meestal op meerdere plaatsen voorkomende afwijking van de huid, vaak zichtbaar in de vorm van (vlekkerige) verkleuring van de huid en/of verheffingen (bultjes) van de huid en/of afscheiding (schilfers) van de huid.

Onze huid is ons grootste orgaan en geeft ons bescherming tegen invloed van buiten. Het is daarom niet verwonderlijk dat juist de huid veel verschillende aandoeningen kan laten zien.

Huiduitslag kan veel verschillende oorzaken hebben, zoals allergieën, bacteriën, virussen, schimmels, tumoren en reacties van ons auto-immuun-systeem op allerlei ziekten.
Ook parasieten, chemische stoffen, geneesmiddelen, straling en slechte voeding kunnen mogelijke veroorzakers zijn.

In enkele gevallen is helemaal geen oorzaak aan te geven. Mede omdat onze huid het orgaan is, dat de binnenwereld met de buitenwereld verbindt, kunnen conflicten tussen deze werelden leiden tot psychosomatiesche aandoeningen van de huid.

Huiduitslag en coaching

In bijna alle gevallen van huiduitslag is sprake van een energetisch disbalans. EFT kan hierbij goede diensten bewijzen om deze energetische balans weer te herstellen.
Zeker in het geval van psychosomatiek kunnen NLP en hypnose eveneens worden toegepast.
Ga terug naar de vorige pagina